Rundreise i Italia
27. april - 08. mai 2017  Tilbake

med Pisa, Cinque Terre, Firenze, Siena, Assisi og San Marino

Vi i Hermon Reiser liker å kombinere natur- og kulturopplevelser, og Italia gir oss det perfekte utgangspunktet. Landemerkene som det skjeve tårnet i Pisa, broen Ponte Vecchio i Firenze, Campoen i Siena og klostrene i Assisi vil bli kombinert med alpelandskap, elvedeltaer, klippekysten i Liguria og det bølgete landskapet i Toscana. Underveis på turen vil vi gi deg innblikk i viktige historiske linjer som knytter fortid og nåtid sammen.  
Velkommen til en flott turopplevelse. Sjåfør og reiseledere er Italia-spesalistene
Bård Andreas Bårdsen og Finn Bårdsen. Sammen har de to i Hermon Reiser fartet rundt i disse delene av Italia de siste 20 årene.

Reisefakta
• 2 netter på Stena Line
• 2 netter i Tyskland
• 7 netter i Italia
• Frokost og middag alle dager
• Utflukter med buss

1. dag: Vi følger vår vanlige oppsamlingsrute nr. 1
fra Kristiansand via Oslo til Gøteborg for en fin seiling til Kiel. Overnatting om bord og en deilig middagsbuffé om kvelden.

2. dag: Vi går i land i Kiel og setter oss i bussen med kursen vendt sørover. Det blir gode stopp underveis denne reisedagen før vi ankommer hotellet vårt i Schweinfurt for middag og overnatting.

3. dag: Etter en tidlig frokost fortsetter vi sørover i dette vakre landskapet i tyske Bayern før vi utpå dagen ser Alpene reise seg i horisonten. En fin pause blir det i den vakre gamlebyen i Innsbruck før vi fortsetter over den imponerende motorveien over Brennerpasset og inn i Italia. I kveldingen kommer vi i utkanten av Verona, hvor det blir middag og overnatting.

4. dag: Etter frokost går veien videre sørover, over Po-deltaet og via Modena og Bologna før vi ser Adriaterhavet foran oss. I dag skal vi underveis til Assisi besøke den lille republikken San Marino som ligger oppe i fjellene med utsikt over Adriaterhavet. Utpå ettermiddagen forsetter vi over Appenninene med kurs for landsdelen Umbria og er i kveldingen framme i utkanten av Assisi hvor vi skal bo de neste 2 nettene.

5. dag: I dag vil vi følge i Frans av Assisis fotspor. Det blir en vandring gjennom byen før vi kommer til den store katedralen hvor Fransiskanerklosteret ligger. Etter lunsj blir det vandring opp i fjellet til de gamle klosterruinene. Det vakre kapellet i katedralen i Santa Maria degli Angeli skal vi også besøke denne dagen.

6. dag: I dag settes kursen for Toscana. Underveis skal vi stoppe i den unike middelalderbyen Siena hvor de trange bygatene, bymurene, den storslåtte katedralen og den fantastiske stemningen ved byens torg er en flott opplevelse. Det er som en historiebok og vi er midt i pilgrimsledene til Roma. Denne dagen reiser vi gjennom skiftende og vakre landskap i Italia som tar oss over det flate Po-deltaet før fjellrekken Appenninene løfter seg mens vi kjører sørover inn i Toscana. I kveldingen kommer vi fram til kurbadbyen Montecatini Terme hvor vi skal bo de neste 3 nettene.

7. dag: Heldagstur til Firenze, renessansens vugge. Byen som for mange gir assosiasjoner til store italienske kunstnerne som Botticelli, Michelangelo og Leonardo da Vincci. Vi blir nok ikke de eneste som kommer til byen, så vi lager et program som inneholder både guidet tur og tid til å utforske byen på egenhånd. I kveldingen er vi igjen tilbake til hotellet vårt.

8. dag: I dag går utflukten nordover for et besøk i den unike kystlinjen som på norsk kalles de fem landskap og på italiensk heter Cinque Terre. Bratte skråninger som stuper ned i Middelhavet og med små byer nede i vannkanten. Landskapet Cinque Terre er på UNESCOs verdensarvliste. På returen står Pisa for tur.  Her skal vi besøke den fantastiske plassen Campo dei Miracoli hvor det kjente skjeve tårnet står. Middag og overnatting i Montecatini Terme.

9. dag: Kursen settes nordover før vi igjen krysser fjellkjeden Appenninene og kommer etter hvert til Po-deltaet igjen. I utkanten av Verona blir det igjen overnatting og middag.

10. dag: Vi følger Adigedalen over Brennerpasset og inn i Østerrike. Vi passerer Innsbruck og via Seefeld kjører vi inn i Tyskland med kurs for Pasjonsspillbyen Oberammergau. Etter en fin stopp her fortsetter vi nordover og kommer inn i bayerske Frankenland  for middag og overnatting.

11. dag: Dagens etappe tar oss tilbake til Kiel hvor vi igjen skal seile med Stena Line til Gøteborg. Middagsbuffé om bord på båten.

12. dag: Etter frokost på ferja er det siste dagen på denne reisen. Med nye reisevenner og gode opplevelser har vi alle gode reiseminner å se tilbake på.


Bestilling før 27. februar: kr 13.900,-.
Etter dette er prisen kr 14.400,-.
Tillegg for enkeltrom: kr 2400,-.

Bestilling


Fornavn
Etternavn
E-post
Telefon
Fødselsdato
Adresse
Postnr   Poststed   
Påstigning
Tekst
  
 

Nygardsvegen 200
3577 Hovet
Tlf 320 90 300

Bestill feriekatalogen
 
Bilder og tekst © Hermon Reiser 2019 | Admin