Årets Blomsteropplevelse i Holland FULLT
10. april - 16. april  Tilbake

Blomsterparaden i Holland
 

Holland har mye å by på: Kanalbyen Amsterdam, havnebyen Rotterdam og den største attraksjonen på denne tiden av året: den verdensberømte blomsterparaden. De sier at våren i Holland ikke begynner på alvor før parken i Keu-kenhof står i full blomst. Det plantes 7 millioner blomster for hånd hvert år, det er en fargefest for øyet! Blomsterparaden følger en 40 kilometer lang rute, med rundt 20 blomsterflåter og mange dekorerte biler, akkompagnert av levende musikk. Det er ikke for ingenting at blomster og blomsterløk er noen av Hollands mest kjente eksportprodukter. I tre netter skal vi bo rett utenfor Amsterdam. Dette blir et flott utgangspunkt for våre ulike opplevelser.  Sjåfører og reiseledere blir Jon Martin Øverby og Birger Jorde.

 

Reisefakta:
• 4 overnattinger i Holland
• 2 overnattinger på Stena Line Gøteborg-Kiel
• Inngangsbilletter i Keukenhof, guiding og kanaltur i Amsterdam er inkludert
• Frokost og middag alle dager

1. dag: Vår buss GLEDESSPREDEREN følger vanlig oppsamlingsrute nr. 1 fra Kristiansand via Oslo til Gøteborg hvor Stena Line venter på oss med deilig middagsbuffé og tar oss over til Tyskland.

2. dag: Etter en god natts søvn og en deilig frokost ankommer vi Kiel og setter kursen sørover mot Amsterdam. Vi passerer Groningen og tar en stopp på den imponerende diken Afsluitdijk før vi på kvelden ankommer vårt hotell i Zandvoort rett utenfor Amsterdam. Dette blir vårt utgangspunkt for de neste dagers opplevelser.

3. dag: I dag blir det storbybesøk. På grunn av nye bestemmelser og restriksjoner for kjøring med turbusser i Amsterdam bruker vi toget frem og tilbake. Denne byen kan vi godt kalle for kanalbyen. Med mye tømmer fra Norge er den gamle bydelen plassert på 10-12 m lange påler ned i vann og mudder. Her blir det mulighet for å rusle rundt i de folksomme gatene før vi samlet avslutter med en tur på kanalene før vi returnerer til vårt hotell.

4. dag: Dagens begivenhet blir den store og verdenskjente blomsterparaden. Det er hundrevis av frivillige som dekorerer alle typer kjøretøy med millioner av blomster. I tillegg blir det opptrinn av ulike slag langs ruten. Gled deg! Dette har du ikke opplevd maken til! Derfra drar vi til et interessant friluftsmuseum med ost- og treskoproduksjon. Her finnes vindmøller av ulike slag, og du kan kjøpe deg en deilig rett i pannekakehuset.

5. dag: Blomsterparken Keukenhof er kjent over store deler av verden. Den er åpen kun noen uker i selve blomstringstiden. Parken begynte i 1949 som en utendørs blomsterutstilling. Den ble så populær at man utvidet den til en gedigen park slik vi får se den i dag. Hundretusener av mennesker besøker parken hver vår. Etter dette besøket setter vi kursen nordover mot hansabyen Bremen.

6. dag: Også denne dagen blir det en flott opplevelse når vi ankommer en annen hansaby, nemlig marsipanbyen Lübeck. Med sin skjeve byport, Holstentor, ønskes vi velkommen inn i en fantastisk by med en gammel historie. Derfra går turen opp til Kiel, og fergen tar oss over til Gøteborg. Middagsbuffé ombord.

7. dag: Så går vi i land i Gøteborg og GLEDESSPREDEREN frakter oss nordover til vårt eget kjære Norge etter en spennende rundtur med mange opplevelser og inntrykk.

Bestilling før 10. februar: kr 9.600,-.
Etter dette er prisen kr 9.900,-.
Prisen er pr. pers. i dobbeltrom.  
Tillegg for enkeltrom: kr 2250,-.
 

Nygardsvegen 200
3577 Hovet
Tlf 320 90 300

Bestill feriekatalogen
 
Bilder og tekst © Hermon Reiser 2019 | Admin