Kroatia FULLT
19. mai - 31. mai  Tilbake

Vi gjentar suksessen fra i fjor. Vi skal bo i den historiske fiskerbyen Rovinj som kalles ”Adriaterhavets Perle”.  Her kan du virkelig kombinere bade- og opplevelsesferie. I østerriske Salzburg besøker vi Domkirken, festningen, gamlebyen og slottskvarteret. Sjåfør og reiseleder på turen blir Birger Jorde og Asle Stølsdokken.  

Reisefakta
• 2 netter i Tyskland
• 2 netter i Østerrike
• 2 netter på Stena Line
• 6 netter i Kroatia
• Frokost og middag alle dager

1. dag: Vi følger vår vanlige oppsamlingsrute nr. 1 fra Kristiansand via Oslo til Gøteborg for en fin seiling til Kiel. Overnatting om bord og en deilig middagsbuffé om kvelden.

2. dag: Etter frokost går turen sørover. Vi legger inn en spennende stopp i bindingverksbyen Celle. Herfra går turen videre til kveldens hotell, hvor vi inntar en herlig middag og overnatter. 

3. dag: Vi ankommer Salzburg, og det første som møter oss er den store hvitkalkede festningen på høyden bak gamlebyen. Vår lokale guide tar oss med til severdighetene i Mozarts fødeby. For de som ønsker blir det også tid til å gå på konsert om kvelden. Vi tilbringer resten av ettermiddagen og kvelden i Salzburg med middag og overnatting.

4. dag: Etter frokost går turen gjennom Østerrikes vakre alper til Slovenia. Vi tar en lunsjstopp i Alpene før turen fortsetter sørover. Denne turen er en overveldende naturopplevelse fra begynnelse til slutt. Vi kjører videre gjennom Slovenia og videre til byen Rovinj i Kroatia hvor vi skal bo i seks netter.

5.-9. dag: Disse dagene skal nytes ved Adriaterhavet. Vi bor på Hotell Eden i Rovinj. Du kan bade i hotellets mange utendørs svømmebassenger eller i Adriaterhavet. Det går også båtturer ut til de mange øyene ved kysten. 

Rovinj kalles ofte ”Adriaterhavets Perle” grunnet sin unike beliggenhet ute på en odde. Rovinj er en vital, bohemsk og sjarmerende by med ca. 13.000 innbyggere. I flere århundreder var byen under venetiansk innflytelse, noe som preger bybildet i dag. Gamlebyen har trange, maleriske gater, og på et av torgene er det livlig marked hver dag. Langs stranden går den vakre strandpromenaden Obala, og flotte fiske- og utfluktsbåter ligger langs kaiene. Her skal vi nyte dagene med soling, bading og små utflukter. En av dagene får vi med oss en lokal svensktalende guide og kjører en tur i distriktet inkludert den historiske byen Pula.  Asle Stølsdokken bidrar med hyggelige sangkvelder.

10. dag: I dag begynner turen mot Alpene igjen. På hjemturen kjører vi gjennom Maribor og Graz, før vi igjen kommer inn i Alpene. Vi kommer fram til Wels for middag og overnatting. 

11. dag: Vi våkner opp i Wels, før turen går til grensebyen Passau ved Donaus bredd. Vi benytter formiddagen her, før vi setter kursen nordover for middag og overnatting i Fulda.

12. dag: Etter frokost kjører vi mot Kiel og stopper i idylliske Hildesheim. Her blir det tid til å se seg litt rundt og kanskje handle litt. Båten seiler fra Kiel klokken 18.45.

13. dag: Da gjenstår siste etappe før du igjen er hjemme.

Bestilling før 15. mars: kr 14.900,-. 
Etter dette er prisen kr 15.300,- pr. pers. i dobbeltrom/lugar.
Tillegg for enkeltrom: kr 2900,-.
 

Nygardsvegen 200
3577 Hovet
Tlf 320 90 300

Bestill feriekatalogen
 
Bilder og tekst © Hermon Reiser 2019 | Admin