Sveits og sør-Tyskland
29. august - 08. september  Tilbake

Vi har gleden av å presentere den eventyrlige alpebyen ADELBODEN i år. Så mange opplevelser på én og samme tur er det sjelden du får. Alpelandet Sveits er med sine innsjøer, grønne daler og snøhvite alpetopper en overveldende naturopplevelse. Du får med deg blomsterøya Mainau ved Bodensjøen, vandring i alpefjellene, det idylliske fyrstedømmet Liechtenstein og ”Heidiland” for å nevne noe. Sjåfør/leder på denne turen blir Jon Martin Øverby med reiseleder.

Reisefakta
• 2 netter på Stena Line
• 4 netter i Tyskland
• 4 netter i Sveits
• Frokost og middag alle dager
• Color Line Kristiansand/ Hirtshals tur/retur

1. dag: Vi følger vår oppsamlingsruten nr. 2 fra Haugesund på morgenen og plukker opp reisende via Stavanger til Kristiansand. Herfra går ferjen over til Hirtshals, og vi nyter overfarten med middagsbuffé. Vi kjører fram til vårt hotell i Horsens hvor en god seng venter på oss.

2. dag: Etter frokost går turen sørover forbi Hamburg, og vi ankommer bindingsverksbyen Goslar. Den maleriske gruvebyen fra 922 blir en overveldende opplevelse denne ettermiddagen.Middag og overnatting på vårt hotell.

3. dag: Turen går videre sørover. I byen der Martin Luther ble lyst i bann, Worms, vil vi ta en liten stopp. Deretter går turen videre til Stuttgart, hovedstaden i delstaten Baden-Wüttemberg. Middag og overnatting.

4. dag: Turen i dag forsetter til Bodensjøen og blomsterøya Mainau. Her finnes mye flott, blant annet en av Tysklands største attraksjoner, det 250 år gamle slottet. Etter en unik blomsteropplevelse reiser vi videre og kommer til slutt fram til Adelboden og misjonshotellet Hotel Alpina i de sveitsiske alper.

5. til 7. dag: I vakre naturomivelser benytter vi dagene her til utfluter fra hotellet. Alle får et gjestekort med i prisen, noe som gjør at du kan ta heiser, gondolbaner og lokalbusser gratis. Dette er etter vår mening en av de fineste vandreveier i Sveits. Det idyllisk sentrumet med butikker og små resturanter er også verdt et besøk. Gled deg.

8. dag: Vi sier farvel til vårt hyggelige vertskap i Sveits og setter kursen mot ”Heidiland”. Videre kjører vi innom fyrstedømmet Liechtenstein med sine 30.000 innbyggere hvor vi gjør en stopp i hovedstaden Vaduz. Senere går turen til middelalderbyen Rothenburg ob der Tauber. Her blir blir det middag og overnatting på vårt hotell.

9. dag:  Formiddag brukes i Rothenburg ob der Tauber. Det er mange som setter pris på å besøke det utrolige julehuset i byen, selv om vi er i september. Turen går videre nordover med spennende stopp underveis. Utpå kvelden ruller bussen inn i nok en historisk, kunstnerisk og idyllisk by, nemlig Celle. Med mer enn 400 bygninger fra middelalderen og slott i renessanse- og barokkstil er dette en fantastisk kveldsopplevelse.

10. dag: Om morgenen går turen nordover. På veien tar vi en stopp i parkanlegget Planten und Blomen, også kalt Eventyrparken i Hamburg. Videre går turen mot grensebyen Flensburg hvor vi tar en liten stopp før vi ankommer vårt hotell i Horsens for middag .

11. dag: Etter frokost, som er siste fellesmåltidet,  går turen til Hirtshals med ferjen over til Kristiansand. Så er det bare sjarmøretappen hjem igjen.

Bestilling før 15. juni:  kr. 12.900,- .
Etter dette er prisen  kr 13.400,-.
Tillegg for enkeltrom/lugar kr 1900,-.

Påstingningsrute
Haugesund                         kl. 08.00
Håvik på Karmøy                kl. 08.20
Mortavika ferjeleie               kl. 09.25
Stavanger jernbanestasjon  kl. 10.10
Sandnes rutebilstasjon        kl. 10.45
Bens kafé på Helleland         kl. 11.30
Moi YX                                  kl. 12.30
Uno-X Flekkefjord                kl. 12.50
Lyngdal Inn                          kl. 13.25
Kristiansand Color line        kl. 15.30
 

Nygardsvegen 200
3577 Hovet
Tlf 320 90 300

Bestill feriekatalogen
 
Bilder og tekst © Hermon Reiser 2018 | Admin